Nenad
Administrator
Sr. Member

Ugled korisnika: +5/-2
Van mreže
Starost: 27
busevi.com
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Мај 03, 2010, 08:43:55 » |
|
Već sam napisala post na niškom forumu o Niš-ekspresu, pa ću i ovde, jer mislim da treba da se zna.
Ja sam pre par nedelja došla u Nemačku Niš-ekspresovom linijom za Bregenz (sišla malo ranije, a nije bilo drugog prevoznika za taj dan kad mi je trebalo).
Kada sam rezervisala kartu, pre polaska, na niškom telefonu mi je jedna gospođa jasno rekla (u dva telefonska razgovora) da imaju povratnu liniju u ponedeljak, 03.05. i da mogu tim autobusom da se vratim, samo da nazovem njihovo predstavništvo u Austriji. To isto mi potvrđuje predstavnik Niš-ekspresa u mom gradu...
U petak otkrivam da ova linija ne vozi u ponedeljak (danas), nego da mogu da se vratim istom linijom - ali sutra... Da ne gnjavim s tim kako i koliko mi to ne odgovara, kako su išli razgovori i koliko poziva je trebalo iz Nemačke za Niš, Za Austriju, za moj grad... I da ne pričam kako na mojoj (povratnoj) karti piše nešto sasvim drugo, a ne linija kojom sam došla, i tako dalje i tome slično.
Ja ću se danas vratiti, jer moram, samo ću platiti drugom prevozniku još jednu kartu; ako je od značaja, nisam dete, senilna, gluva ni nepismena, pet puta sam pitala za povratnu liniju - jer mi je (zamislite) bilo bitno da se vratim baš sutra.
Budućim putnicima Niš-ekspresa na ovoj liniji (ili za Salzburg, jer ovo nije prvi put da putujem sa njima u ovom pravcu) bih preporučila sledeće: - imajte u vidu da ćete moguće putovati par sati duže, ako (i posle par sati čekanja na granici) vozači stanu na još 1-2 sata da jedu nešto; - budite spremni na to da će vaša karta biti popunjena sa polazištem i destinacijom koje veze nemaju sa vašim putovanjem; - spremite (za svaki put) sitne eure za "kolomast" - na cenu karte treba da uračunate "tarifu" za prelaz granice (po mom iskustvu, od oko 2 do možda 4-5 eur, zavisi od toga šta se sve prenosi), - i - na žalost - budite spremni na to da povratna vožnja neće biti baš željenog datuma i dana kad vam je u startu rečeno... Spremite pare da još jednom platite drugom prevozniku, ako ostanete negde na Zapadu ovako kao ja danas.
Srdačan pozdrav i sve najbolje. Ako idete Niš-ekspresom za Austriju/Nemačku, promislite još jednom...
[mod]Postavio/la: Taurean[/mod]
|